Weten en voelen zijn verschillende zaken

Weten en voelen

Verstandelijk weten waarom je bent zoals je bent. Welke gebeurtenissen je hebben gevormd en gemaakt tot wie je bent. Dit zijn mooie tools voor persoonlijke ontwikkeling vond ikzelf en nog steeds.

Momenteel word ik er echter positief mee geconfronteerd dat iets verstandelijk weten niet voldoende is maar dat het doorvoelen van (oude) pijnen pas ├ęcht zorgt voor een verandering van patronen. En dan bedoel ik niet alleen even naar dat gevoel gaan en klaar maar door alle lagen durven gaan en in iedere levensfase zijn deze pijnen weer anders.

Nu ben ik echt een gevoelsmens en ben ik er ook niet vies van om hierbij stil te staan. Maar als het om je oude pijnen gaat dan is dit toch wel heftig en veel en heb ik iemand nodig waarbij ik mij veilig voel. Waarmee ik dat samen durf. Iemand die gespecialiseerd is in het doorvoelen van deze oude pijnen. Ook hulpverleners, coaches, therapeuten hebben hulp nodig om verder te komen. #durftevragen #durftedelen#kwetsbaarheid #doorvoelen#persoonlijkeontwikkeling#ontwikkeling #zelfcompassie#hulpvrageniskrachtig

Wanneer pijnlijke thema’s steeds op diverse manier terugkeren, kijk dan goed naar jouw verleden. Welke innerlijke kind struggles hebt jij nog niet doorvoelt. Ja, ze komen elke levensfase weer terug en worden pijnlijker naarmate je er doorheen groeit. Groeipijnen noemen ze dat ook wel :). Maar als je ze niet doorvoelt, gaan ze je in de weg staan en houden ze je tegen in het leven van jouw droomleven.

Wees kwetsbaar en moedig, ook als het om jezelf gaat want jij bent het waard!
Net zoals een boom die in de herfst/winter zijn blaadjes laat vallen en naar binnen keert. Neem daar de tijd voor in deze twee seizoenen en maak daar gebruik van. Leer van de natuur.

[wc_testimonial by=”Author” url=”” position=”left” class=””]

Voelen=helen

[/wc_testimonial]